Virtualus bendravimas niekuomet nepakeis gyvo žmogiško santykio

Virtualus bendravimas niekuomet nepakeis gyvo žmogiško santykio

Sostinės senamiestyje įsikūrusiame salotų bare „Mano guru” vis intensyviau imamasi socialiai naudingų iniciatyvų, siekiant atkreipti dėmesį į bendruomeniškumo stoką ir skatinant bendravimą tarp skirtingo amžiaus bei įvairių interesų turinčių vilniečių.

Jaukioje aplinkoje praleisti laisvalaikį

Kiekvieną šeštadienį šiame salotų bare vyksta „Tekančios saulės“ narių susitikimai, kuriuose buriasi norintys susipažinti su Tolimųjų Rytų kultūra, išmokti japoniško meno, ypač kaligrafijos, technikos. O sekmadieniais vyksta „SOListų“ turgelis, kuriame savo užaugintas daržoves, pieno produktus, kaimišką duoną ir kitus maisto produktus pardavinėja Asociacijos „Viva sol“ nariai – smulkieji ūkininkai.

 „Siekiame, kad žmonės burtųsi į grupes ar klubus, kur jie galėtų dalintis savo idėjomis, patirtimi. Ypatingai vertiname iniciatyvas, kurios yra naudingos visuomenei. Pavyzdžiui, mums priimtinas Asociacijos „Viva sol“ siekis suartinti augintojus ir vartotojus, supažindinti miestiečius su kaimo kultūra, o kaimo gyventojus – su miestietišku gyvenimo būdu. Neseniai mūsų bare susirinko „Green Drink“ klubas. Tai ekologiškai mąstantys ir gyvenantys žmonės, kurie susitinka miesto erdvėse, kad pasidalintų savo mintimis, padiskutuotų. „Tekančios saulės“ klubo šeštadieniniai susitikimai – taip pat gera galimybė vilniečiams jaukioje aplinkoje turiningai praleisti laisvalaikį ir praplėsti akiratį, susipažįstant su  kita kultūra,“ – teigia „Mano guru“  generalinė direktorė Reda Sutkuvienė.

Straipsniai 1 reklama

Salotų baro vadovybė stengiasi sudaryti sąlygas įgyvendinti panašias iniciatyvas: suteikiamos patalpos susitikimams,   prekybai, organizuojamos parodas (šiuo metu bare vyksta „Tekančios saulės“ klubo narių kaligrafijos darbų paroda).

„Taip pat lankytojams suteikiame nuolaidų patiekalams ir gėrimams. Štai visą vasarį valgantiems mūsų bare dovanojama 15 proc. nuolaida. Kadangi vasaris skelbiamas sveikatos mėnesiu, siūlome pasimėgauti sveikais mūsų baro patiekalais,“ – kviečia „Mano guru“ vadovė.

Sunkmetis ragina burtis

R. Sutkuvienės nuomone, dabar vis populiarėjantys socialiniai tinklai internete yra  labai pažangus sprendimas ir turintis savų privalumų, tačiau virtualus bendravimas nepakeičia taip reikalingo gyvo santykio tarp žmonių. Todėl vienas iš „Mano guru“ siekių yra skatinti artimesnį bendravimą tarp vilniečių, burti juos į savotiškas bendruomenes, kuriose galima pasisemti patirties, pasidalinti idėjomis, ar, prireikus, sulaukti naudingų patarimų ir paramos.

Direktorės teigimu, šioje srityje reikėtų semtis patirties iš Vakarų valstybių, ypatingai Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kanados, kuriose yra bendruomeninio judėjimo šaknys ir kur į įvairias grupes buriasi žmonės, turintys tam tikrus pomėgius, interesus, ar net patiriantys įvairių sunkumų, pavyzdžiui, vienišos motinos ar tėvai, auginantys neįgalius vaikus ir kt.

„Manome, kad bendruomeniškumo jausmą Lietuvoje reikėtų ypatingai atgaivinti dabar, šiuo sunkmečiu. Norime, kad žmonės skirtų daugiau laiko bendravimui su artimaisiais, šeimos nariais, draugais ir bendraminčiais. Buvimas kartu padės išlikti stipriems nežiūrint visų ekonominių ir kitokių sunkumų,“ – įsitikinusi R. Sutkuvienė. 

Salotų baras „Mano guru“ yra socialiai orientuota įstaiga, kurioje vykdoma socialinės – darbinės integracijos programa nuo narkotikų ir alkoholio priklausomiems, bet nebevartojantiems jauniems asmenims. Tokie žmonės sudaro apie 70 proc. salotų baro personalo.

Views All Time
Views All Time
3842
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 − = 1