Verslas nuo nulio

Pagrindiniai šio straipsnio teiginiai – pradėti verslą įmanoma; įmanomą pradėti verslą nuo nulio; įmanoma pradėti verslą nuo nulio ir sąžiningai!

Jeigu nėra ryšių, juos įmanoma užmegzti ir tai ne stebuklingas pasisekimas, o tiesiog mokėjimas, netgi, sakyčiau, amatas. Bent jau aš pasiekiau tokio supratimo apie verslą lygį, kad galiu teigti, – verslauti galima išmokyti kiekvieno. Aišku, ne kiekvienas „pasieks žvaigždes“, bet užsidirbti galima dešimt kartų daugiau, negu samdomame darbe, skiriant darbui dešimt kart mažiau laiko. Todėl iš tikrųjų skirsite pinigams mažiau laiko, negu samdomas darbuotojas, kuris peikia verslininkus pamišimu dėl pinigų.

Nieko panašaus. Pinigai verslininkui – kaip vanduo iš vandentiekio. Vieną kartą išsprendei klausimą ir naudojiesi. O štai samdomi darbuotojai kiekvieną dieną po 8 valandas „vandenį nešioja“. Ir be to dar kaltina verslininkus pamišimu dėl vandens.

Straipsniai 1 reklama

Dėl vandens pamišę tie, kurie nuolat sprendžia „vandens problemas“ ir niekaip negali nuo jų atsitraukti, nes kitaip nebus kaip prasimaitinti.

Mano oponentai VISĄ LAIKĄ KARTOJA tą patį:

1. įrodinėja, kad verslo sukurti neįmanoma;
2. įrodinėja, kad verslo neįmanoma sukurti sąžiningai arba, ir tai paskutinis gynybos bastionas;
3. įrodinėja, kad verslą galima sukurti, tačiau su tuo susiję tiek problemų ir kankinimų, kad geriau tiesiog dirbti samdomą darbą.

Paprastai įrodinėja remiantis savo (arba savo pažįstamų) pavyzdžiu, bet ką gali įrodyti jūsų NESĖKMINGA PATIRTIS (!?), kai yra sėkmės pavyzdžių.

Visų pirma, prisiminsime logikos pagrindus. PAVYZDYS NĖRA ĮRODYMAS!

Štai jeigu įrodysite pirmo, antro ir trečio principinį negalimumą, tai bus įrodymas.

O šito jūs neįrodysite, nes aš turiu pavyzdžių, kad tai įmanoma. Daugybė besimokančiųjų kurti nuosavą verslą žmonių daro tai, ko nedarote jūs ar jūsų pažįstami (iš nesėkmingų pavyzdžių). Jūs tiesiog dirbate, o šie žmonės nusistato tikslus ir laipsniškai kyla.

Kyla laiptais į dangų. Čia aš nenusišnekėjau. Samdomas darbuotojas laisvę, jau nekalbant apie TIKRĄ LAISVĘ, tik sapnuoja. Ar svajoja.

Daugumai žmonių įprastai laisvė reiškia „daug pinigų ir galimybę daryti, ką noriu“.

Tačiau, tai dar nėra laisvė. Tai tik tam tikras meistriškumo lygis. Ir tiek. Pavyzdžiui, jei esate geras žvejys, visada sužvejosite daug žuvų. Tai reiškia laisvę nuo žuvies. Reikia žuvies – sužvejojai.

Jei esate geras verslininkas – visada užsidirbsite pinigų, jei prireiks. Beje, meistriškumas numato lengvą, gražų ir greitą tikslo pasiekimą. Sunkus, varginantis, mažai rezultatyvus darbas rodo meistriškumo stoką.

Jūsų gyvenimo rezultatai, tame tarpe ir finansiniai, labai tiksliai atspindi jūsų meistriškumo lygį.

Naujokas spėja – kibs žuvis, nekibs. Pasiseks, nepasiseks. Meistras – numato. Jei jis mato, kad tokiu oru žuvis nekimba, jis tiesiog neis žvejoti. Kokia prasmė?

Jei verslininkas MATO (o jis TAI mato), kad projektas neįvykdomas, jis tiesiog nesiima to projekto.

O naujokas imasi prasto projekto, švaisto keletą mėnesių ar netgi metų, o po to įrodinėja, kad versle sėkmė neįmanoma.

Ne, tiesiog ŠITAS PROJEKTAS NESĖKMINGAS. Ir jūsų klaida (lemtinga) buvo padaryta dar jam neprasidėjus, kai pasirinkote ne tą projektą. Šios klaidos jau nepataisysit. Yra prasmės tik atsisakyti šio projekto ir pradėti naują.

Būtent dėl to, kad naujokas mažai patyręs renkantis projektus, aš siūlau pradėti verslą nuo nulio. Tada nieko nerizikuojate. Ir NEPRARANDATE LAIKO, nes jūsų užduotis – IŠMOKTI. O ne greitai, greitai pradėti verslą.

Dabar jau vėlu skubėti. Jei praradote 10 metų mokykloje, mokydamiesi nereikalingų dalykų, vėliau dauguma prarado dar penkerius metus universitete – niekur neskubėjote. Tai kodėl dabar reikia skubėti? Tartum, jeigu TUOJ PAT nesukursiu verslo, tai visa tai – niekai. Štai duokite man stebuklingą patarimą, kad bet kuris nekompetentingas žmogus tuoj pat milijoną užsidirbtų.

Tame ir problema. Gabus rašytojas ar dailininkas gali papasakoti knygos ar piešinio siužetą, tačiau kas iš to? Sugebėsite realizuoti šį siužetą? Todėl beprasmiška dalinti patarimus, jūs dar turite sugebėti juos realizuoti.

Todėl judėsime nuo paprasto iki sudėtingo. Nuo pačių paprasčiausių dalykų.

Jeigu mokytumėtės puodininko amato, pirma jums reikėtų sužinoti, kur ieškoti molio, kaip jį pasirinkti, kaip teisingai maišyti, ruošti, o jau vėliau išlipdyti pirmą, netgi ne ąsotį, o blyną. Tiesiog blyną.

Pagalvokite, kas jūsų laukia, jei pulsite iš karto lipdyti gražų ąsotį (verslą, kaip pas Bilą Geitsą), net nežinant, kaip teisingai paruošti molį?! Joks atkaklumas jums nepadės, jei parinktas blogas molis.

Neaiškinsiu dabar projekto parinkimo subtilybių, tiesiog pasakysiu, kad paprastai nevykėlio planas (neteisingas planas) – išmesti pusę pinigų gražiam ofisui. O kitą pusę – reklamai. Po to pinigai baigiasi, o klientai, jei ir atsirado, neatperka ir 10% išleistų pinigų. Pasakysite, kaipgi kitaip, juk verslas – tai rizika. Diletanto požiūris!

Prisiminkite žvejo pavyzdį. Naujokas nežino – kibs, nekibs. Meistras žino tiksliai, be to, jis niekada nerizikuoja viskuo, ką turi. Todėl vidutiniškai meistras gauna GARANTUOTĄ rezultatą. O naujokas prašauna 95 atvejus iš 100.

Jei netyčia naujokas laimi, turbūt žinote, kad sunkiausia lošiant – išeiti, kol dar yra pinigų. GODUMAS. Norėjimas visko ir iškarto, nesugebant šią dieną pasiekti mažo ir palaipsniui.

Kitas projekto pasirinkimo klausimas, KODĖL jūs manote, kad projektas pavyks? Dažniausiai naujokai atsako: „aš taip manau“, „man taip atrodo“, „aš tuo tikiu“… Šis įrodymų lygis prilygsta apsilankymui lošimų automatų salėje. Jums ATRODO, kad išlošite. Jūs tikite, manote, bet nežinote.

O štai lošimų automatų salės savininkas ne mano, bet ŽINO. Ir jis gali ĮRODYTI, kad turės pliusą. Tegul ne kasdien, bet per savaitę vidutiniškai turės. Tiesa, turim omenyje, tai priklauso ir nuo lošimų salės buvimo vietos, rinkos konjunktūros, konkurencijos ir pan.

Mano mintis tokia. Galima MANYTI, o galima ŽINOTI, kad pavyks. Todėl aš siūlau veikti taip, kad tiksliai žinotumėte, jog jums pasiseks. Ir visiškai NERIZIKUOTI.

Šaltinis: http://www.shsd.ru
Vertė Inga Verterė http: http://www.verslogalia.lt

Views All Time
Views All Time
3324
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 80 = 82