| |

Likeris

Likeriai – labai plati grupė alkoholinių gėrimų, gaunamų, maišant spiritinius gėrimus su įvairiais sirupais, trauktinėmis, vynais, sultimis ir pan. Pirmieji likeriai buvo pradėti kurti dar XII-XIII amžiuose, iškarto po alkoholio distiliacijos išradimo. Likeriai itin išpopuliarėjo XIX amžiuje, atsiradus pigioms spirito gamybos technologijoms. Likerių stiprumas būna labai įvairus: nuo 18 iki 80% etilo alkoholio. Skoniui pagerinti į likerius pilama cukraus sirupo, tirštumui (konsistencijai) išlaikyti – krakmolo sirupo. Kai kurie likeriai, kaip ir trauktinės, gali būti išlaikomi iki kelerių metų, kad įgytų geresnį skonį. Tiesa, dėl didelio kiekio cukraus, išlaikymas paprastai daromas stikliniuose ar metaliniuose induose, o ne statinėse.

| |

Grand Marnier Cordon Rouge

GRAND MARNIER – pasaulyje žinomiausias ir labiausiai prestižinis prancūziškas likeris. Sukurtas daugiau nei prieš šimtą metų – 1880-aisiais- Aleksandro Marnier-Lapostolle, GRAND MARNIER išlieka unikaliu prekiniu ženklu, elegancijos ir kokybės simboliu. Tam, kad būtų pagamintas vienas prestižiškiausias likeris pasaulyje, išlaikantis itin aukštą kokybės kartelę, yra naudojami tik patys kokybiškiausi ingredientai. Konjakas yra vienas iš jų. GRAND MARNIER gamybai naudojamas Cognac Marnier V.S., gaminamas Chateau de Bourg pilyje, esančioje pačioje Charente regiono širdyje. Konjako gamybai naudojamas kruopščiai atrinktas vynas iš Cognac regiono; konjakas mažiausiai 3 m. brandinamas ąžuolo statinėse. Kitas “gyvybiškai” svarbus ingredientas – apelsinai, tiksliau jų žievėlės, duodančios GRAND MARNIER unikalų, savo kokybe išsiskiriantį skonį ir aromatą. GRAND MARNIER gamybai naudojami specialios rūšies “Citrus Bigaradia” kartieji aplesinai, kruopščiai atrinkti Pietų Indijos tropinių vaisių plantacijose. Ši apelsinų rūšis išsiskiria tuo, kad sudžiovinus jų žievę, kvapas žievelėje išlieka itin stiprus ir aromatingas – tinkamiausis GRAND MARNIER gamybai, duodantis unikalų aromatą ir charakterį likeriui.