„Frontininkai“ paminės „išsisklaidžiusias Nepriklausomybės iliuzijas“

Kovo 11 d., 9.15 val. nuo Arkikatedros aikštės Seimo link pajudės maždaug šimto tamsiai raudonomis vėliavomis su Gedimino stulpų ir Geležinio vilko simboliais nešinų „frontininkų“ kolona.

Kaip teigia akcijos organizatorius „Fronto“ partijos prezidiumo narys Audrius Butkevičius, „frontininkai“ prie Seimo paminės Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

„Prisiminsime prieš devyniolika metų gyvavusią ir galingu varikliu mums visiems buvusią laisvės euforiją bei šiandien jau išsisklaidžiusias iliuzijas turėti tikrai Nepriklausomą valstybę, – sakė jis.

Straipsniai 1 reklama

Jo teigimu, dabartinė valdžia neatstovauja tautai taip, kaip tai buvo Nepriklausomybės atstatymo išvakarėse. „Valdžia nutolo nuo tautos ir net veikia prieš tautą, – sakė jis, – todėl taikus pilietinis nepaklusnumas šiuo metu yra vienintelis būdas priversti valdžią atsitokėti.“

A.Butkevičius įsitikinęs, kad leidimo eisenai nereikia. Konstitucinis teismas dar 2000 m. sausio 7 d. išaiškino, kad įstatymais yra nustatyta ne leidiminė, o pareikštinė Konstitucinė susirinkimų laisvės įgyvendinimo tvarka. „Teisę į susirinkimus garantuoja Konstitucija, – sakė jis, – todėl tais atvejais, kai nėra pažeidžiamos kitų piliečių teisės, niekas neturi drausti Lietuvos žmonėms laisvai susirinkti.“

Be to, jo teigimu, prie Seimo Lietuvos žmonės susiburs minėti šventinės Kovo 11 dienos. „Argi tai galima drausti? – retoriškai klausė A.Butkevičius. – Nejaugi gyvename tiek savo simbolius nuvertinusioje valstybėje, kad galima uždrausti minėti Nepriklausomybės atgavimo dieną?“

Jis teigė norįs pamatyti žmogų, kuris uždraustų Kovo 11-sios akto signatarui ateiti prie Seimo ir paminėti Nepriklausomybės atgavimą.

A.Butkevičius yra Kovo 11-sios akto signataras.

Kovo 18 d. „Frontas“ rengia mitingą Europos aikštėje, kurio tema: „Dėl šilumos energijos kainų bei sutarties su „Dalkia“ – „Vilniaus šilumos tinklų“ nuomoninke – nutraukimo bei dėl nepagrįstų kainų už komunalines paslaugas“.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *